Δυτική Ελλάδα: Ώρα… Βρυξελλών για την Πατρών-Πύργου

Εβδομάδα εξελίξεων η επόμενη (12-18 Μαρτίου) για την Πατρών Πύργου καθώς στις Βρυξέλλες εξετάζεται η ένταξη του ο νέου αυτοκινητοδρόμου στο ΕΣΠΑ ενώ την προσεχή Τετάρτη 14 του μηνός θα διεξαχθεί και η εργολαβία για το 8ο και τελευταίο τμήμα, μεταξύ Πάτρας (Μιντιλόγλι) και Δυτικής Αχαΐας (ΒΙΠΕ Πατρών).
Φορέας υλοποίησης και της 8ης και τελευταίας εργολαβίας, θα είναι το υπουργείο Υποδομών ενώ το κόστος του έργου είναι 74,4 εκατ. ευρώ.
Μαζί με τη δημοπράτηση στις 14 Μαρτίου, θα γίνει και η αποσφράγιση των προσφορών για την ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη και στο συγκεκριμένο τμήμα.
Από τα μέσα Μαρτίου -στην Πατρών-Πύργου, για τις 8 εργολαβίες- θα υπάρχουν προσωρινοί μειοδότες, το έργο όμως δεν μπορεί να ξεκινήσει ακόμη καθώς η υπογραφή των τελικών συμβάσεων δεν έχει ακόμη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Ο Φάκελος Μεγάλου Εργου έχει υποβληθεί ήδη στις υπηρεσίες της ΕΕ (Κομισιόν) και με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, εφόσον λάβει «πράσινο φως», θα ξεκινήσει και η αποστολή των συμβάσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το καλοκαίρι να υπογράφονται συμβάσεις και να ξεκινήσει η κατασκευή.